Meceda

ChatGPT en SEO tijdens Kennisevent in Drenthe

Op dinsdag 21 maart 2023, organiseerden Stichting Kop van Drenthe en KHN Assen, KHN Noordenveld en KHN Tynaarlo gezamenlijk een kennisevent ter gelegenheid van de opening van het toeristisch seizoen. Het evenement vond plaats in Hotel Onder de Linden in Roden en werd drukbezocht door lokale ondernemers. 

Als Erik Davids, de trotse eigenaar van Meceda, had ik de eer om een workshop te geven over het onderwerp “ChatGPT en het effect op SEO”. Ik ben enorm dankbaar voor de kans die Jolanda Doornbos, Regiocoördinator van Kop van Drenthe, en Gerard Ijseldijk, Eigenaar van Ollestee in Zuidlaren, mij hebben gegeven om mijn passie en expertise te delen met andere ondernemers.

Tijdens de workshop besprak ik de impact van ChatGPT, een geavanceerde chatbot die met enkele instructies moeiteloos stukken tekst produceert, op het vakgebied van SEO. Ik legde uit dat SEO veel meer is dan simpelweg zoekwoorden verwerken in een tekst en dat het optimaliseren van een website voor een betere positie in Google een vak apart is.

Alle deelnemers ontvingen een uitgebreid SEO-rapport, waarmee zij direct aan de slag konden om hun online vindbaarheid te verbeteren. Bovendien schreven we met behulp van ChatGPT een uitgebreid marketingplan voor De Bonte Wever en Vakantiepark De Norgerberg. Beide bedrijven waren erg onder de indruk van de mogelijkheden die ChatGPT biedt en de resultaten van het marketingplan.

Als ondernemer met 12 jaar ervaring in de branche, ben ik verheugd om te zien dat steeds meer ondernemers zich bewust worden van het belang van online vindbaarheid en online marketing. Ik kijk uit naar toekomstige samenwerkingen en het blijven delen van mijn kennis en ervaring op het gebied van online marketing en SEO-optimalisatie.

Logo kop van drenthe
Koninklijke Horeca Nederland
Logo Hotel onder de Linden
Logo Olle Stee

Over de auteur

Erik Davids

Erik is het creatieve brein en technisch vernuft van Meceda. Of noem het Art Director, dat klinkt ook wel cool. Als tegenpool van Jan Paul schudt Erik je volledig door elkaar. Hij gooit als het ware een baksteen door je ruit om jou aan het denken te zetten. Erik stelt de vragen die je niet verwacht. Voor subtiliteit heeft hij geen tijd. Hij wil gewoon meteen aan de slag om een goed plan te maken en uit te voeren.

Bel ons direct

+31 85 303 0208

Of mail ons

[email protected]Recente berichten

Wat is SEO
Erik Davids

Wat is SEO? Ontdek de betekenis, het proces en de voordelen

SEO staat voor ‘search engine optimization’ of ‘zoekmachineoptimalisatie’. Het omvat alle processen en verbeteringen die tot doel hebben een website hoger te laten verschijnen in zoekmachines zoals Google. Het klinkt eenvoudig, maar er is veel meer aan de hand. In dit artikel leggen we uit wat SEO precies inhoudt en waarom het verstandig is om er vandaag nog mee te beginnen.

Lees verder »

Meceda helpt je met het maken van de juiste keuzes en zorgt voor effectieve tools.

Erik Davids & Jan-Paul Steggerda bij Meceda

Tevreden met ons werk? Review ons...

Ben je tevreden met het werk wat we voor jouw hebben gedaan? Laat een review achter.