Meceda

Subsidie Digitalisering 2023 – Mijn Digitale Zaak

Digitalisering biedt fantastische kansen om je bedrijf te laten groeien en ontwikkelen. Wij van Meceda staan klaar om je hierbij te ondersteunen. In de komende periode is het mogelijk om via Mijn Digitale Zaak subsidie aan te vragen, zodat jouw bedrijf helemaal klaar is voor de digitale toekomst.

Mijn Digitale Zaak-subsidie stelt je in staat om advies te ontvangen en/of technologie aan te schaffen om een solide basis te leggen op het gebied van digitalisering, zoals effectieve marketing of een unieke website. Deze subsidie is gericht op MKB-bedrijven met maximaal 50 werknemers en een jaaromzet tot € 10 miljoen. Je kunt 50% subsidie ontvangen tot maximaal € 2.500. Het totale beschikbare budget bedraagt €870.000. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, dus het is verstandig om tijdig in actie te komen!

Stappenplan

De aanvraagperiode voor Mijn Digitale Zaak loopt van woensdag 17 juni 2023 tot en met vrijdag 14 juli 2023. Om een aanvraag in te dienen, moet je een stappenplan volgen.

Stap 1

Bekijk de routekaart en vul de digitaliseringsscan van KVK in op mijndigitalezaak.nl. Op basis van deze vragenlijst ontvang je persoonlijk advies over de investering die het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Dit advies is verplicht voor een subsidieaanvraag en kan als pdf worden gedownload.

Stap 2

Na ontvangst van het advies weet je welke digitaliseringsmaatregelen je kunt nemen, en hierbij staan wij van Meceda graag voor je klaar. Vraag nu een offerte aan.

Stap 3

Dien met behulp van de resultaten van de digitaliseringsscan en de offerte een subsidieaanvraag in bij RVO en ontvang een voorschot op de kosten.

De subsidie

Om duidelijk te maken welke producten en diensten in aanmerking komen voor de subsidie, zijn er categorieën vastgesteld, aangezien niet alles subsidiabel is. Je digitaliseringsaanvraag moet passen binnen één van de volgende categorieën:

 • Webshop
 • Digitaal klantcontact
 • Social media
 • Website
 • Platformen
 • Monitoren
 • Technologie op de winkelvloer
 • Levering en retour
 • Cyberweerbaarheid
 • Personeel

De volgende categorieën komen in ieder geval niet in aanmerking voor subsidie:

 • Aankoopadvies van de technologieleverancier die je wilt aanschaffen of implementeren
 • Diensten of producten die niet aansluiten bij wat de leverancier normaal gesproken levert
 • Betaalde social media abonnementen

Aanvragen

Na het voltooien van de digitaliseringsscan kun je tot en met woensdag 14 juli 2023 je aanvraag indienen, of totdat het beschikbare budget van €870.000 is vergeven. Binnen 8 weken na je aanvraag hoor je of je de subsidie krijgt toegekend. Als dit het geval is, keert RVO het volledige subsidiebedrag zo snel mogelijk uit als voorschot. Let op: binnen 3 maanden moet je de product(en) of dienst(en) hebben aangeschaft. Controle vindt achteraf plaats op basis van steekproeven. Als je bericht ontvangt van RVO dat je binnen de steekproef valt, moet je binnen twee weken de factuur indienen bij RVO om aan te tonen dat je een product en/of dienst hebt gekocht.

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Neem contact op, wij helpen je graag verder!

Over de auteur

Erik Davids

Erik is het creatieve brein en technisch vernuft van Meceda. Of noem het Art Director, dat klinkt ook wel cool. Als tegenpool van Jan Paul schudt Erik je volledig door elkaar. Hij gooit als het ware een baksteen door je ruit om jou aan het denken te zetten. Erik stelt de vragen die je niet verwacht. Voor subtiliteit heeft hij geen tijd. Hij wil gewoon meteen aan de slag om een goed plan te maken en uit te voeren.

Bel ons direct

+31 85 303 0208

Of mail ons

[email protected]Recente berichten

Wat is SEO
Erik Davids

Wat is SEO? Ontdek de betekenis, het proces en de voordelen

SEO staat voor ‘search engine optimization’ of ‘zoekmachineoptimalisatie’. Het omvat alle processen en verbeteringen die tot doel hebben een website hoger te laten verschijnen in zoekmachines zoals Google. Het klinkt eenvoudig, maar er is veel meer aan de hand. In dit artikel leggen we uit wat SEO precies inhoudt en waarom het verstandig is om er vandaag nog mee te beginnen.

Lees verder »

Meceda helpt je met het maken van de juiste keuzes en zorgt voor effectieve tools.

Erik Davids & Jan-Paul Steggerda bij Meceda

Tevreden met ons werk? Review ons...

Ben je tevreden met het werk wat we voor jouw hebben gedaan? Laat een review achter.