Meceda

Website beveiliging

Website beveiligen

Wij zijn niet alleen goed in het bouwen van een nieuwe website voor jouw bedrijf, maar zorgen er ook voor dat die website optimaal wordt beveiligd tegen aanvallen van hackers en datalekken.
Meceda | Websites, E-commerce & Marketing

Website beveiliging ,

Waarom moet je je website beveiligen?

Je wilt natuurlijk dat je klanten vertrouwen krijgen en houden in jouw bedrijf. Door aandacht te besteden aan de beveiliging van je website laat je zien dat je er alles aan wilt doen om ze een veilige omgeving te bieden. Daarnaast is een goede beveiliging van je website ook belangrijk voor de vindbaarheid in zoekmachines. Websites met een goede beveiliging worden beter beoordeeld door Google, waardoor de kans op een toppositie in deze zoekmachine wordt vergroot.
Wat zijn de gevolgen van een slecht beveiligde website?
  • Je riskeert de kans op een aanval van hackers. Je denkt misschien dat jouw website het niet waard is om gehackt te worden, toch krijgt 1 op de 3 mkb’ers te maken met cyberaanvallen;
  • Een gehackte website kan je veel geld kosten: gemiste omzet, misgelopen offerteaanvragen en minder nieuwe leads, omdat je website te traag is geworden of misschien wel tijdelijk uit de lucht is geweest;
  • De kans is groot dat je een compleet nieuwe website moet laten bouwen door de schade die is aangericht in het geval van een hack.
Meceda | Websites, E-commerce & Marketing


Houd je website up to date
WordPress website beveiliging

Software moet je up to date houden, dat geldt ook voor de plug-ins die jouw website beveiligen. Dit is niet alleen om functionaliteiten toe te voegen, maar nog meer omdat hackers altijd wel een manier vinden om je software te hacken. Door regelmatig en op tijd de software te updaten, zorg je ervoor dat je goed beveiligd bent. Zo werken de beveiligingsplug-ins optimaal en zijn ook de ‘achterdeurtjes’ gesloten voor cyberaanvallen. Heb je er zelf geen tijd voor? Of ben je bang om de boel overhoop te gooien? Vraag dan nu naar een van onze onderhoudspakketten.
Wij kiezen altijd voor betaalde plug-ins!
Een website bevat altijd één of meerdere plug-ins. Een extra stukje software op je website dat een bepaalde functionaliteit verzorgd. Veel webdesigners kiezen ervoor om altijd gratis versies te gebruiken. Deze gratis plug-ins zijn makkelijk en maken een website betaalbaarder, maar zijn wel storingsgevoeliger en worden lang niet altijd up to date gehouden. Vooral dat laatste zorgt er vaak voor dat de hackers de kans hebben om via de “achterdeur” je website binnen te dringen en schade aan te richten. Tijdig en regelmatig onderhoud van je website is dus heel belangrijk.

De belangrijkste maatregelen
Hoe beveilig je een website?

Wij weten hoe belangrijk het is om je website goed te beveiligen. Door goede beveiligingsmaatregelen te treffen, zorg je ervoor dat je website optimaal beschermd is tegen cyberaanvallen en datalekken. Je wilt natuurlijk niet dat al jouw gegevens en die van je klanten op straat komen te liggen. Noodzaak dus om je website beveiliging op te schalen.

Voor elke nieuwe website, website restyle en webshop gebruiken wij de Wordfence Security Plug-in. Deze plug-in beveiligt jouw website met een firewall, live traffic weergave, continue scan of je website is aangetast, IP-blokkade en nog veel meer om ongewenste bezoekers buiten te houden. Er is een gratis versie beschikbaar, maar net zoals bij veel beveiligingstools, heeft die maar beperkte functionaliteiten. De Wordfence Premium Security Plug-in kost €99,- (excl. btw) per jaar.

 

Het SSL-certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van de gegevens. Een groot voordeel van dit certificaat is het veilige gebruik van login gegevens, zoals wachtwoorden. Daarnaast zorgt het ervoor dat je hoger scoort in de zoekresultaten van Google. Je herkent een SSL beveiligde website aan de HTTPS voor de URL van je website. Vaak staat er ook een slotje vooraan in de adresbalk van je browser. Afhankelijk van de gevoeligheid van de gegevens en het verkeer op je website, bestaan er meerdere niveaus van beveiliging met een SSL-certificaat.

Je hebt vast weleens onderaan een invulformulier op een website moeten aangeven in welke blokjes je een stoplicht ziet. Dat is De Google reCAPTCHA. Dit controleert aan de hand van een test of een vraag of je een legitieme bezoeker bent of dat je een robot bent. Contactformulieren zijn namelijk meestal de eerste plek waar hackers of spambots proberen je website binnen te komen. Geen overbodige luxe dus om dit toe te voegen.
In de nieuwste versie van de reCAPTCHA is menselijke interactie niet meer nodig en hoef je dus geen stoplichten meer te tellen!

 

Kies voor een beveiligde hostingserver

Je hostingserver is de fysieke plek in een datacenter waar je website wordt opgeslagen. De grootte van je website, de hoeveelheid opgeslagen persoonlijke informatie en de hoeveelheid verkeer op je website bepalen wat voor hosting je nodig hebt. Wat voor hosting je ook nodig hebt, de beveiliging moet altijd op orde zijn.

Door het enorme aanbod aan aanbieders en technische termen, snappen we dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we bij Meceda een eigen hostingplatform, Bridgerunners, waar je bestaande en nieuwe websites kunt onderbrengen. Je kunt je eigen account en services beheren, maar onze specialisten kunnen je ook helpen.

Tevreden met ons werk? Review ons...

Ben je tevreden met het werk wat we voor jouw hebben gedaan? Laat een review achter.