Meceda

SEO-bureau Meceda verhoogt organische resultaten

SEO Bureau in Drenthe

Merk je dat de resultaten van jouw website uitblijven? Of dat er maar weinig bezoekers op je website terecht komen? Grote kans dat het te maken heeft met de SEO van je website! Door SEO-optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw website vindbaar wordt!
Meceda | Websites, E-commerce & Marketing

Zoekmachine optimalisatie
Wat is SEO?

Het woord ‘SEO’ heb je vast wel eens voorbij zien komen, over gelezen of over gehoord. Maar wat is het eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimization. En dan nu zonder Engelse ‘slang’: zoekmachine optimalisatie. Een zoekmachine is daar waar jij op zoek gaat naar informatie; Google, Bing, Yahoo of bijvoorbeeld YouTube. Jij wilt met jouw website natuurlijk in de zoekresultaten naar voren komen als mensen zoeken op een product/ dienst dat jij aanbiedt. Dus als jij fietsen verkoopt of juridische bijstand verleent wil je gevonden worden op zoekwoorden als ‘Batavia fiets kopen’ of ‘juridische bijstand geschil’. Met een technisch en visueel goede website, interessante content en SEO-teksten zorg je voor goede vindbaarheid in zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie bureau

Je kunt zelf aan de slag gaan, op internet zoeken naar tips om SEO-teksten te schrijven en proberen om je website technisch goed in elkaar te zetten. Als je dat leuk vind en het gaat je goed af, wie zouden wij dan zijn om dat af te raden? Maar als je er als een blok tegen op ziet, geen tijd hebt, na het lezen van de informatie nog steeds geen idee hebt, dan zijn wij er! We nemen de SEO-optimalisatie niet alleen uit handen, we leggen je ook in duidelijke taal uit wat het nou precies inhoudt en wat je eventueel zelf kunt doen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Wij ondersteunen jou graag bij de zoektocht naar vindbaarheid, poëtisch vind je niet?
Meceda | Websites, E-commerce & Marketing


SEO bureau
Omhoog in de organische zoekresultaten

Wat kan een zoekmachine marketingbureau voor jou doen? Alles eigenlijk. Het merk Meceda staat voor alles wat te maken heeft met marketing. Zo bouwen we een knaller van een website, schrijven we vloeiende teksten, ontwerpen we een huisstijl voor je en bedenken we je wekelijkse social media posts. Kan niet beter toch? En als je dat wilt, kan jouw bijdrage daarin zo groot zijn als je zelf wilt. Dat is het voordeel van samenwerking met een SEO marketingbureau. Jij hebt de kennis over jouw bedrijf in huis en wij de kennis over alles wat met marketing te maken heeft.
SEO staat voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Het omvat alle werkzaamheden om te zorgen voor het verbeteren van de organische zoekresultaten van een website. Deze werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het optimaliseren van de techniek achter de website, het schrijven van website teksten met de juiste keywords en het optimaliseren van alle andere content op de website, zoals afbeeldingen.
Door SEO of zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat de zichtbaarheid van je website in zoekmachines wordt verbeterd. Deze goede zichtbaarheid zorgt er weer voor dat mensen jouw website op de eerste pagina in de zoekresultaten tegenkomen, erop klikken en zo een bezoeker worden van jouw website. Het optimaliseren werkt op verschillende manieren. Met alleen het schrijven van teksten kom je er niet. Het is een combinatie van verschillende componenten, zoals de snelheid van de website, het beveiligingsniveau, de relevantie en kwaliteit van de content, gebruiksvriendelijkheid en navigatie.
Jij vraagt je af waarom SEO belangrijk is. Dat is voor iedereen anders. Waarom heb je een website? Wil je daarmee een nieuwe doelgroep bereiken? Bezoekers trekken? Informeren? Met SEO zorg je ervoor dat de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines verbeterd wordt en dan met name in de zoekmachines van Google. Die hebben een marktaandeel van maar liefst 93,83% in 2021 (cijfers via Statcounter). Dus wil je online beter zichtbaar zijn, dan is SEO erg belangrijk.
Als je weleens van SEO hebt gehoord, dan is de kans groot dat je ook van SEA hebt gehoord. Wat is het verschil? Met SEO vergroot je de organische vindbaarheid van je website, dat wil zeggen: de onbetaalde vindbaarheid. Met SEA (Search Engine Advertising) vergroot je de vindbaarheid van je website door betaalde advertenties. Het verbeteren van de organische vindbaarheid van je website kost meer tijd en moeite, maar levert op de langere termijn altijd meer op. SEA daarentegen geeft direct resultaat en kost je geld per klik. Het nadeel is dat zodra je ophoudt met adverteren, je zichtbaarheid weer is verdwenen.

Tevreden met ons werk? Review ons...

Ben je tevreden met het werk wat we voor jouw hebben gedaan? Laat een review achter.