Webdeveloper stagiair aan het woord: Stephen

Elk jaar verwelkomen we nieuwe stagiaires bij Meceda, die met hun unieke talenten en frisse blik bijdragen aan ons bedrijf. Onze stagiaires zijn echte duizendpoten en krijgen de kans om te leren en te groeien in diverse rollen. Van grafisch vormgeven en online marketing tot front-end en back-end development. In deze rubriek delen onze stagiaires hun leerervaringen, uitdagingen en successen. Nu aan het woord onze stagiair Stephen die stage liep op onze afdeling webdevelopment.

Stephen

Vertel eens wat meer over jezelf

Mijn naam is Stephen Eefting en ik kom van het REA-college in Leeuwarden. Hier heb ik een opleiding gevolgd tot back-end developer en mijn talent voor programmeren in PHP en JS verder ontwikkelt. Ook werken met HTML, CSS en SQL is voor mij geen probleem. Ik zou mijzelf omschrijven als een trouwe, harde werker die altijd streeft naar A+ kwaliteit en een uitdaging niet uit de weg gaat.

Voorbeeld layout woocommerce wordpress

Wat voor werkzaamheden heb je zoal uitgevoerd tijdens je stage?

Ik ben bij verschillende projecten betrokken geweest, zowel voor klanten van Meceda als voor Meceda zelf. Zo heb ik onder andere geholpen om diverse vernieuwde websites te vullen met bestaande content en heb ik ook mogen meewerken aan het bouwen van een maatwerkmodule. Maar mijn hoofdfocus tijdens mijn stage lag bij Meceda zelf. Voor de nieuwe Meceda website heb ik een maatwerk menubalk geïmplementeerd en de personeels-slider gebouwd. Daarnaast heb ik mee mogen helpen bij het opzetten en bouwen van het portaal van Meceda. Deze zal voor nu intern gebruikt worden, maar met het idee om dit ook straks door klanten te laten gebruiken.

homepagina afbeelding met iconen die staan voor alle diensten

Heb je een project, waar je aan mocht werken, waar je trots op bent?

Ik ben vooral trots op het portaal. Hierin heb ik mijzelf weten te verrassen omdat ik van tevoren twijfelde of ik wel over de juiste kennis beschikte. Dit project heeft mij echt de kans gegeven om mijn grenzen te verleggen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het is een project dat ik nu met veel trots kan presenteren. Daarnaast ben ik ook tevreden over de kleinere projecten waar ik aan gewerkt heb. Ze lijken misschien minder omvangrijk, maar het voelt goed om bij te dragen aan iets dat echt impact heeft.

Heb je iets kunnen leren binnen het bedrijf?

Toen ik bij Meceda binnenkwam was mijn eerste les al het leren werken met Apple, dat is toch echt wel anders dan Microsoft. Ook leerde ik werken met systemen als Teamleader en Wordpress. In het begin was het even wennen om te werken met Wordpress, maar het voelt nu alsof ik dit beheers. Er was een mooie mix van simpele opdrachten en complexe taken. Vooral in de complexere taken ontdekte ik zowel plezier als uitdagingen.  

Ook op persoonlijk vlak heb ik veel geleerd tijdens deze stage. Ik vond het af en toe namelijk best lastig om mijzelf goed te verwoorden en over te brengen wat ik wilde bereiken binnen een bepaald project. Deze stage was daarnaast een mooie manier om kennis te maken het werkende leven en te ervaren hoe het er binnen een bedrijf aan toe gaat. Door deze ervaring heb ik geleerd hoe belangrijk het is om mijn wensen en verwachtingen duidelijk te communiceren.

Wat zou je meegeven aan komende stagiair(e)s?

Ik raad toekomstige stagiaires sterk aan om een takenlijst te maken. Dit helpt je georganiseerd en continu bezig te blijven. Toen ik bijvoorbeeld mijn lijst had met acht taken, waren er drie taken klaar, drie in afwachting en dus nog twee open, zo had ik altijd iets te doen. Verder, probeer jezelf niet te veel druk op te leggen om alles perfect te doen; ‘goed genoeg’ is vaak ook goed genoeg.

Voorbeeld layout woocommerce wordpress

Ook stagelopen bij Meceda?

Enthousiast geworden na het lezen van de stage-ervaring van Stephen? Zie jij jezelf al groeien in een uitdagende en veelzijdige stage bij ons? Bekijk dan onze stage-vacatures en wie weet zit jij binnenkort bij ons op kantoor!

Jouw stage avontuur begint hier
Ontwerp Meceda illustraties webshop