Stage lopen bij Meceda

In 2023 heeft Remco bij ons stage gelopen. Hij studeert communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens zijn stage heeft hij mogen proeven van nagenoeg alle aspecten binnen het bedrijf. Zo is hij voornamelijk bezig geweest met het creëren van social media content voor verschillende klanten. Daarnaast heeft hij geregeld foto’s gemaakt, zowel voor onszelf als voor een aantal klanten

Remco over zijn stage

Vertel eens wat meer over jezelf

Mijn naam is Remco Poort ik ben 25 jaar, ik woon in Groningen en studeer communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. In 2023 heb ik 6 maanden stage mogen lopen bij Meceda.

Illustratie van de facebook tijdlijn

Wat voor werkzaamheden heb je zoal uitgevoerd tijdens je stage?

Ik heb mogen proeven van nagenoeg alle aspecten binnen het bedrijf. Zo ben ik voornamelijk bezig geweest met het creëren van social media content voor verschillende klanten. Daarnaast was het nodig om foto’s te schieten voor de nieuwe website van Meceda, zowel sfeerfoto’s van het kantoor als nieuwe portretfoto’s.

Verder heb ik verschillende dagelijkse werkzaamheden mogen uitvoeren die binnenkwamen. Websites aanpassen waar nodig, een stukje vormgeving en intern onderzoek naar het gebruik van nieuwe programma’s.

Illustratie van de facebook tijdlijn

Heb je een project, waar je aan mocht werken, waar je trots op bent?

Ik denk niet dat er 1 specifiek project is waar ik trots op ben. Ik ben vooral trots op het feit dat ik mijzelf zo flexibel mogelijk heb op kunnen stellen, verschillende soorten content heb kunnen maken en problemen heb op kunnen lossen. 

Heb je iets kunnen leren binnen het bedrijf?

Ik heb in mijn tijd bij Meceda van alles geleerd over hoe het eraan toe gaat binnen een online marketingbureau. Van de manier waarop het bedrijf gerund wordt, de verschillende werkzaamheden en de skills die je nodig hebt om goed uit de voeten te kunnen in deze branche. 

Wat zou je mee willen geven aan komende stagiair(e)s?

Het belangrijkste wat ik mee wil geven aan toekomstige stagiaires is dat je vooral veel plezier hebt, probeer je behulpzaam op te stellen en wees lekker proactief. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen lekker veel te doen hebt tijdens je stage, maar dat je ook echt onderdeel wordt van het team.

Remco over zijn stage