Blog

ChatGPT en SEO tijdens Kennisevent in Drenthe

Op dinsdag 21 maart 2023, organiseerden Stichting Kop van Drenthe en KHN AssenKHN Noordenveld en KHN Tynaarlo gezamenlijk een kennisevent ter gelegenheid van de opening van het toeristisch seizoen. Het evenement vond plaats in Hotel Onder de Linden in Roden en werd drukbezocht door lokale ondernemers.

Meceda Kennisevent over ChatGPT en SEO

Workshop ChatGPT en het effect op SEO

Als Erik Davids, de trotse eigenaar van Meceda, had ik de eer om een workshop te geven over het onderwerp “ChatGPT en het effect op SEO”. Ik ben enorm dankbaar voor de kans die Jolanda Doornbos, Regiocoördinator van Kop van Drenthe, en Gerard Ijseldijk, Eigenaar van Ollestee in Zuidlaren, mij hebben gegeven om mijn passie en expertise te delen met andere ondernemers.

Tijdens de workshop besprak ik de impact van ChatGPT, een geavanceerde chatbot die met enkele instructies moeiteloos stukken tekst produceert, op het vakgebied van SEO. Ik legde uit dat SEO veel meer is dan simpelweg zoekwoorden verwerken in een tekst en dat het optimaliseren van een website voor een betere positie in Google een vak apart is.

Alle deelnemers ontvingen een uitgebreid SEO-rapport, waarmee zij direct aan de slag konden om hun online vindbaarheid te verbeteren. Bovendien schreven we met behulp van ChatGPT een uitgebreid marketingplan voor De Bonte Wever en Vakantiepark De Norgerberg. Beide bedrijven waren erg onder de indruk van de mogelijkheden die ChatGPT biedt en de resultaten van het marketingplan.

Voorbeeld layout woocommerce wordpress

Als ondernemer met 12 jaar ervaring in de branche, ben ik verheugd om te zien dat steeds meer ondernemers zich bewust worden van het belang van online vindbaarheid en online marketing. Ik kijk uit naar toekomstige samenwerkingen en het blijven delen van mijn kennis en ervaring op het gebied van online marketing en SEO-optimalisatie.

Graag meer te weten komen over ChatGPT of SEO? Neem dan contact met ons op!

Contact
Meceda Kennisevent over ChatGPT en SEO