ChatGPT en SEO tijdens Kennisevent in Drenthe
Op dinsdag 21 maart 2023, organiseerden Stichting Kop van Drenthe en KHN Assen, KHN Noordenveld
Als we het hebben over een Content Management Systeem (CMS) is WordPress het meest gebruikte CMS Systeem ter wereld (65,2 procent). Het is 27 mei 2003 ontwikkeld als blogplatform door Matthew Mullenweg en is sinds 2005 in gebruik door webdesigners vanwege de toevoeging van het templatesysteem. Wereldwijd draait 42,6 procent van alle websites op WordPress.
WordPress is voor zowel grote als kleine bedrijven en alles wat daar tussenin zit uitermate geschikt. In dit artikel geven we het antwoord op de volgende vraag: wat zijn de kosten voor het laten maken van een WordPress website?
Bouw je zelf een WordPress website, dan ben je voor een paar tientjes klaar. Wanneer je het laat maken door een hobbyist of ZZP’er dan kost je dat, afhankelijk van al je maatwerk, tussen de 199 en 2.000 euro.
Wanneer je contact opneemt met een webdesignbureau of online marketing bureau, dan zijn er meestal twee opties. Wordt er gebruik gemaakt van een standaard template of van een template kit waarin voor jouw maatwerk wordt gedaan, dan kost het bij een webdesignbureau tussen de 2.000 en 6.000 euro.
Als je een wat complexere website met maatwerk functionaliteiten nodig hebt, begin je vanaf 4000 euro en kan dit oplopen tot wel 10.000 – 30.000 euro. Laat je een volledige nieuw WordPress template maken, dan ben je bij webdesignbureaus tussen de 6.000 en 12.000 euro kwijt. Met eventuele maatwerk opties zoals XML-koppelingen of API-koppelingen kan dit verder oplopen tot 25.000 – 40.000 euro.
De prijs van jouw website bepalen is geen gemakkelijke. Het antwoord wordt onder andere bepaald door jouw persoonlijke of zakelijke wensen. Hoeveel pagina’s heb je nodig? Hoe professioneel wil je het laten maken en wie gaat het bouwen? We gaan je in dit artikel de verschillende bouwprofielen beschrijven zodat je zelf kan bepalen wat een WordPress website voor jou gaat kosten.
Wie gaat het bouwen?
Zoals de titel al aangeeft, ga jij zelf een nieuwe WordPress website maken. De blogger of ondernemer die de touwtjes in eigen handen houdt, ondanks dat je geen designer / webdesigner bent.
Het enige voordeel hiervan is prijs. Een domein kost je meestal maar 10 euro, hosting 70 euro, een WordPress thema is gratis of je hebt een betaald thema voor circa 50 euro.
Wat zijn de nadelen?
Ongeveer rond de 200 euro eenmalig en jaarlijks 100 euro herhalend voor de webhosting.
Wie gaat het bouwen?
Freelancers, thuiswerkers, zolderpiraten, ZZP’ers (geef het een naam), ze zullen meestal wat beter en sneller zijn dan wanneer je zelf aan de slag gaat. De hobbyist/ zolderpiraat heeft waarschijnlijk wat uurtjes na zijn werk over en knutselt avonds met een thema jouw website in elkaar.
Wat krijg je?
Je gaat waarschijnlijk kiezen uit het aanbod op Themeforest.net. De freelancer heeft, gezien zijn ervaring, waarschijnlijk al een voorkeur en je krijgt dan vaak de mogelijkheid om te kiezen voor een template van een thema. (Klinkt lekker verwarrend | Opbouw: WordPress – Thema – Template). Het gekozen template is gemaakt door de makers van het thema en wordt aangepast naar jouw eigen kleuren (huisstijl) en wordt gevuld met jouw afbeeldingen en teksten.
Ook in deze templates is een vorm van maatwerk mogelijk met betrekking tot design en functionaliteiten. En als je een wat ervaren freelancer hebt gevonden, kan je het dus meer bij je eigen uitstraling krijgen.
Wat zijn de voordelen?
Wat zijn de nadelen?
Als je een basis WordPress website laat bouwen liggen de kosten tussen de 250 en 1.000 euro, dit ligt voornamelijk aan de tijd die je zelf besteed in het vullen van pagina’s en het invullen van afbeeldingen. De basis heb je dan in ieder geval staan. Heb je toch meer maatwerk nodig en heb je een ervaren freelancer gevonden, dan ligt de prijs tussen de 1000 – 2000 euro.
Je krijgt dan meer maatwerk en je hebt in ieder geval de kans om een professionele website te laten maken voor jouw bedrijf.
Wanneer je een webdesignbureau inschakelt, krijg je te maken met een team. Werk je met een klein bureau dan heb je te maken met twee tot drie medewerkers. Een gemiddeld bureau heeft een team van tussen de 7 en 14 medewerkers en de grotere bureaus hebben vaak een team richting de 20 á 40+ medewerkers. Meestal hebben ze vanaf 10 medewerkers een specialist voor ieder deelgebied.
Wat krijg je?
Je krijgt bij bureaus meestal twee opties voor het laten maken van je WordPress website.
In beide gevallen bepaalt de hoeveelheid maatwerk zoals zoekfilters, calculatoren of registratiesystemen een belangrijke rol. Dit soort maatwerk systemen worden meestal zonder plug-ins of bestaande code handmatig geprogrammeerd. Verder wordt er voor dit soort websites eerder nagedacht over marketing strategieën en worden er vaak brainstormsessies georganiseerd met vakspecialisten om de juiste “klant reis” ook wel Customer Journey te vinden.
Wat zijn de voordelen?
Wat zijn de nadelen?
Wanneer je de keuze maakt voor type 1, dan liggen de kosten tussen de 2.000 en 6.000 euro.
Kies je voor een maatwerk website met een designproces waardoor er een uniek thema wordt ontwikkeld die speciaal voor jou gemaakt wordt, dan ligt de prijs rond de 10.000 euro. Wil je graag wat extra functies zoals meertalig, XML-koppeling of API-koppeling, dan lopen de kosten richting al snel richting de 12.000 euro. Heb je nog wat meer functionaliteiten nodig, dan kan je gemakkelijk richting de 15.000 tot 30.000 gaan denken.
Vaak komt het met deze budgetten voor dat er veranderd wordt van framework, ontwikkelaars kijken dan naar een framework zoals Ruby on Rails.
Wij maken moderne websites en schrijven SEO teksten zodat jij er online goed bij staat. Binnen een paar dagen ben je online zodat je de website zelf kunt aanpassen. Wanneer jij daar geen tijd voor hebt, nemen wij dit voor je uit handen.
Sinds 2011 zijn we al actief als webdesigners en hebben al meer dan 940 bedrijven een website door ons laten maken. Je kan dus zeggen dat we al wat ervaring hebben. Wanneer je bij ons een website laten maken ziet het er niet alleen goed uit, de content is ook in orde!
We zijn voornamelijk actief in het MKB (5 tot 200 medewerkers), gemeentes en overheidsinstellingen. Ook wanneer je niet in deze doelgroep valt, kan je uiteraard bij ons een website laten maken
Haast en spoed is zelden goed, maar wanneer het moet doen we ons uiterste best. We werken met korte communicatielijnen en kunnen daardoor snel schakelen. Een wijziging in de content kan binnen 24 uur verwerkt zijn!
Je kunt bij ons een website laten maken die in een week online kan zijn maar we kunnen er ook 3 tot 6 maanden over doen. Dit ligt voornamelijk aan jouw eigen wensen.
Wij kunnen je nieuwe website snel en professioneel opleveren. Je krijgt een kwalitatief hoogstaande website waarmee je een aantal jaar vooruit kunt. Dit geldt voor alle producten die we leveren. Je nieuwe website is snel, geoptimaliseerd en is volledig mobiel geschikt.
Zelf je website bijhouden?
Wanneer je zelf je website wilt bijhouden maken we gebruik van WordPress. Het is makkelijk aan te leren en geschikt voor de meest gangbare websites. Wanneer je bij ons een website laat maken kan je het daarna zelf eenvoudig bijhouden en updaten. Natuurlijk helpen wij je wel even op weg.
Opties
Je kunt kiezen voor een standaard website met alleen tekst en afbeeldingen. Of je kunt bij ons een e-commerce webshop laten maken met betaalopties zoals IDeal. Ook maken we websites met extra functies. Zoals een boekingssysteem, roosters, prijsberekening, agenda’s, offerte formulieren of een van de andere vele opties!
Ga je zelf aan de slag met een WordPress website, dan ben je voor een paar tientjes klaar. Wanneer je een WordPress website laten maken door een ZZP’er tussen de 500 en 2.000 euro. Laat je een website maken door een webdesignbureau kost het je, afhankelijk van al je maatwerk tussen de 2.000 en 6.000 euro.
Een professionele WordPress website kost tussen de 3.000 en 6.000 euro. Een website tussen de 1.000 en 3.000 euro is voor de meeste ZZP’er en freelancers een prima keuze. Maar ondernemers die wat meer willen zoals maatwerk functionaliteiten, conversie en zoekmachine optimalisatie (SEO) komen eerder tussen de 3.000 en 6.000 euro uit.
Kort samengevat: Nee! Het maken van een WordPress website is niet moeilijk. Tegenwoordig bieden veel hostingproviders de optie om WordPress al geïnstalleerd mee te leveren. Er zijn online honderden thema’s te vinden die je gratis of gekocht kan gebruiken en aanpassen.
WordPress gebruik je voor het bouwen van een blog, website of webshop. Het is een CMS die alle tools en functionaliteiten heeft om te publiceren. Je hebt dus geen programmeur nodig om van start te gaan. WordPress is het meest gebruikte CMS (65,2%) en wordt veel toegepast voor privé en zakelijk gebruik. 42,6% van alle websites zijn in WordPress gebouwd.
Op dinsdag 21 maart 2023, organiseerden Stichting Kop van Drenthe en KHN Assen, KHN Noordenveld
SEO staat voor ‘search engine optimization’ of ‘zoekmachineoptimalisatie’. Het omvat alle processen en verbeteringen die tot doel hebben een website hoger te laten verschijnen in zoekmachines zoals Google. Het klinkt eenvoudig, maar er is veel meer aan de hand. In dit artikel leggen we uit wat SEO precies inhoudt en waarom het verstandig is om er vandaag nog mee te beginnen.
Wanneer je als ondernemer wordt gevraagd door een organisatie zoals FC Groningen om te verbinden
Ontdek welke rol E-A-T speelt (en niet speelt) in de algoritmes van Google, plus tactieken
Ons hoofdkwartier
Onlandweg 9
9482 TC Tynaarlo
Afslag Vries
Direct aan de A28
Direct contact
Over ons
Diensten
Ben je tevreden met het werk wat we voor jouw hebben gedaan? Laat een review achter.