Blog

Subsidie Digitalisering 2023 – Mijn Digitale Zaak

Digitalisering biedt fantastische kansen om je bedrijf te laten groeien en ontwikkelen. Wij van Meceda staan klaar om je hierbij te ondersteunen. In de komende periode is het mogelijk om via Mijn Digitale Zaak subsidie aan te vragen, zodat jouw bedrijf helemaal klaar is voor de digitale toekomst.

Digitalisering Meceda

Stappenplan

De aanvraagperiode voor Mijn Digitale Zaak loopt van woensdag 17 juni 2023 tot en met vrijdag 14 juli 2023. Om een aanvraag in te dienen, moet je een stappenplan volgen.

Stap 1
Bekijk de routekaart en vul de digitaliseringsscan van KVK in op mijndigitalezaak.nl. Op basis van deze vragenlijst ontvang je persoonlijk advies over de investering die het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Dit advies is verplicht voor een subsidieaanvraag en kan als pdf worden gedownload.

Stap 2
Na ontvangst van het advies weet je welke digitaliseringsmaatregelen je kunt nemen, en hierbij staan wij van Meceda graag voor je klaar. Vraag nu een offerte aan.

Stap 3
Dien met behulp van de resultaten van de digitaliseringsscan en de offerte een subsidieaanvraag in bij RVO en ontvang een voorschot op de kosten.

Voorbeeld layout woocommerce wordpress

De subsidie

Om duidelijk te maken welke producten en diensten in aanmerking komen voor de subsidie, zijn er categorieën vastgesteld, aangezien niet alles subsidiabel is. Je digitaliseringsaanvraag moet passen binnen één van de volgende categorieën:

Webshop illustratie

Webshop

Digitaal klantcontact
Social media
Website
Platformen
Monitoren
Technologie op de winkelvloer
Levering en retour
Cyberweerbaarheid
Personeel

illustratie ontwerp van een website als voorbeeld + een mobiel ontwerp

De volgende categorieën komen in ieder geval niet in aanmerking voor subsidie:

Aankoopadvies van de technologieleverancier die je wilt aanschaffen of implementeren
Diensten of producten die niet aansluiten bij wat de leverancier normaal gesproken levert
Betaalde social media abonnementen

Aanvragen
Na het voltooien van de digitaliseringsscan kun je tot en met woensdag 14 juli 2023 je aanvraag indienen, of totdat het beschikbare budget van €870.000 is vergeven. Binnen 8 weken na je aanvraag hoor je of je de subsidie krijgt toegekend. Als dit het geval is, keert RVO het volledige subsidiebedrag zo snel mogelijk uit als voorschot. Let op: binnen 3 maanden moet je de product(en) of dienst(en) hebben aangeschaft. Controle vindt achteraf plaats op basis van steekproeven. Als je bericht ontvangt van RVO dat je binnen de steekproef valt, moet je binnen twee weken de factuur indienen bij RVO om aan te tonen dat je een product en/of dienst hebt gekocht.

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Neem contact op, wij helpen je graag verder!

Digitalisering Meceda