Dick Norg: Webshop met een tweeledige uitdaging

Wat:
Website, Beheer & Ondersteuning, Strategie & Advies, Hosting, SEO, Maatwerkkoppeling, Grafische vormgeving,
Wanneer:

2021 - heden

Dick Norg case afbeelding

Omschrijving van de klant: 

Dick Norg Smederij en Tuintechniek, gevestigd in Baflo, Groningen, heeft twee hoofdactiviteiten: metaalbewerking en tuintechniek. De smederij is NGK-gecertificeerd en heeft meer dan 35 jaar ervaring in uiteenlopende diensten zoals restauraties, ambachtelijk handsmeedwerk en klein constructiewerk. De tuintechniekafdeling is gespecialiseerd in het onderhoud, de reparatie en de verhuur van tuin- en parkmachines. 

De uitdaging

Voor Dick Norg Smederij en Tuintechniek stonden we voor een tweeledige uitdaging: het ontwikkelen van een robuuste webshop met meer dan 1000 producten én het uitlichten van de tot dan toe onderbelichte smederij. Het doel was niet alleen het faciliteren van een soepele online shopping-ervaring, maar ook het vertellen van het rijke verhaal achter de smederij. Dit alles met de ambitie om de naamsbekendheid te vergroten en de regionale verkoop via de webshop te stimuleren. Een complexe taak waarbij technische finesse en storytelling hand in hand moesten gaan. 

Ontwerp Meceda illustraties webshop

Bijzonderheden

Productimportmodule ingericht 
Koppeling met verzendpartners 

Creëren van een Excel productdatabase 
Koppeling met betaalplatform  

Het proces

Een goede samenwerking is de basis van het succesvol slagen van de opdracht. Het team van Meceda heeft korte lijnen met de opdrachtgever, zodat wij deze ook goed leren kennen. Het proces is gestart met een intake en een klantinterview om de rebranding te bepalen en een basis te leggen voor een uitgebreide webshop die daarnaast ook het hele verhaal van de ambachtelijke smederij vertelt en de nodige inspiratie geeft.


Onboarding & Strategie

Onboarding & Strategie

In een intake en klantinterview werd de basis gelegd voor de strategie en voor de copywriting. De focus lag op een gelijkwaardige presentatie van zowel de ambachtelijke smederij als de webshop, waarbij een doordachte SEO-strategie de online zichtbaarheid moest gaan vergroten.

Ontwikkeling & Design:

Ontwikkeling & Design:

Rebranding van de online uitstraling met behoud van bestaande logo en kleuren. Echter, het nieuwe design plaatste het vakmanschap van Dick Norg op de voorgrond en integreerde daarnaast een uitgebreide, technisch up-to-date webshop.

Testen & Optimaliseren:

Testen & Optimaliseren:

De website werd in nauwe samenwerking met de klant opgeleverd, waarbij training en begeleiding van het beheer van de webshop centraal stond. Na lancering is de website volledig geoptimaliseerd voor de mobiele ervaring.

Onderhoud & Support

Onderhoud & Support

Sinds de lancering onderhouden wij de website, bieden we support in het functioneren van de webshop en zorgen we met een SEO traject voor de verbetering de online vindbaarheid. Daarnaast zorgen wij voor de social media en zijn we de vaste strategische sparringpartner voor alle marketingvraagstukken.

Het resultaat

Het harde werk heeft geleid tot een webshop die niet alleen robuust en gebruiksvriendelijk is, maar ook recht doet aan de unieke, ambachtelijke kwaliteiten van de smederij. Met meer dan 1000 producten in de webshop en een vernieuwde uitstraling voor de smederij, heeft Dick Norg Smederij en Tuintechniek nu een evenwichtige online aanwezigheid. Het project heeft niet alleen de online zichtbaarheid vergroot, maar ook gezorgd voor een stimulans in de regionale verkoop. Dankzij het ongoing SEO-traject en continue ondersteuning, heeft het bedrijf een sterkere positie ingenomen in zowel de metaalbewerking als de tuintechniek markt. 

Dick Norg uitgelichte afbeelding

Bekijk ook andere cases

Nieuwsgierig naar andere cases? Bekijk ook onderstaande cases

case Dick Norg

Dick Norg

Lees meer >
case Agriplaza

Agriplaza

Lees meer >
case Homan Slapen

Homan Slapen

Lees meer >
case Bathoorn

Bathoorn

Lees meer >