Homan Slapen: website met catalogus

Wat:
Website, SEO, Hosting, Copywriting, Social Media,
Wanneer:

2022 - Heden

Homan slapen ontwerp website als illustratie

De opdrachtgever

Homan Slapen is een gerenommeerd familiebedrijf, opgericht in 1911, en gespecialiseerd in slaapcomfort en slaapkamerinrichting. Al vier generaties lang wordt de beddenwinkel met passie geleid door de familie Homan en is er een sterke focus op hoogwaardige slaapsystemen van topmerken. Met vestigingen in Haren en Assen, inclusief een Hästens Store in Assen, biedt Homan Slapen een ruim assortiment aan klanten in Noord-Nederland. 

De uitdaging

Voor Homan Slapen stond Meceda voor een unieke uitdaging: het creëren van een website die de exclusiviteit van de merken weerspiegelde en tegelijkertijd het maken van afspraken met adviseurs stimuleerde. Daarnaast moest er een online catalogus worden ontwikkeld, die een helder overzicht gaf van de aangeboden merken, zonder daadwerkelijke bestelmogelijkheid. Het doel was om de elegantie van Homan Slapen te vertalen en meer afspraken in de winkels te realiseren met behulp van een online afsprakenmodule in de website.

Ontwerp-meceda-illustraties-hosting

Functionaliteiten

WooCommerce webshop 

Afsprakenmodule met agenda- en locatiefunctie  

Het proces

Een goede samenwerking is de basis van het succesvol slagen van de opdracht. Het team van Meceda heeft korte lijnen met de opdrachtgever, zodat wij deze ook goed leren kennen. Door de nauwe samenwerking met Homan Slapen, hebben we een website gecreëerd die precies past bij hun wensen en behoeften. Het proces is gestart met een intakesessie tot oplevering en ongoing marketingsupport.


Onboarding & Strategie

Onboarding & Strategie

Intakesessie met als doel om een moderne en toegankelijke website te creëren die een duidelijk overzicht biedt van het onderscheidend vermogen van Homan Slapen. Tevens klantinterview voor copywriting en het bepalen van de strategische doelen

Ontwikkeling & Design:

Ontwikkeling & Design:

Systematisch doorlopen van elke fase van webdevelopment, waarbij de feedback en de input over de merken van Homan Slapen steeds centraal stonden. De focus lag op het ontwerpen van een mobiel geschikte webshop/catalogus met uitgebreide productweergave, rekening houdend met de nieuwste technische en vormgevingseisen.

Testen & Optimaliseren:

Testen & Optimaliseren:

De site werd grondig getest, zowel de webshop als de gewenste afspraken-/agendamodule. Feedback werd zorgvuldig verwerkt, met aandacht voor details om de online uitstraling te garanderen.

Onderhoud & Support:

Onderhoud & Support:

Sinds de livegang wordt de website regelmatig onderhouden en geüpdate om prestaties en veiligheid te garanderen. Daarnaast zorgt het team van Meceda voor een constante verbetering van de online vindbaarheid en vullen wij de klant aan waar dat nodig is.

Het resultaat

Voor Homan Slapen heeft het team van Meceda een exclusieve website en een catalogus mogen realiseren. De site fungeert als een online catalogus die de klasse van Homan Slapen’s topmerken weergeeft, met zowel een bestelmogelijkheid als een Call-to-Action om meer afspraken te krijgen. Door een continu lopend SEO-traject is er een sterke verbetering in de website traffic bereikt. Dit gecombineerd met een afsprakenmodule met agenda- en locatiefunctie en mobiele optimalisatie, heeft een platform opgeleverd dat de conversie bevordert en de unieke identiteit van Homan Slapen perfect uitdraagt. 

Homan slapen ontwerp website als illustratie

Bekijk ook andere cases

Nieuwsgierig naar andere cases? Bekijk ook onderstaande cases

case Homan Slapen

Homan Slapen

Lees meer >
case Dick Norg

Dick Norg

Lees meer >
case Olle Stee

Olle Stee

Lees meer >
case Bathoorn

Bathoorn

Lees meer >