Gastrobar Roden

Wat:
Website, SEO, Grafische vormgeving, Copywriting, Hosting, Beheer & Ondersteuning,
Wanneer:

2023 - heden

Illustratie gastrobar

Omschrijving van de klant

Als de eerste Gastrobar in de Kop van Drenthe zet Hotel Onder de Linden in Roden een nieuwe standaard neer. Het is niet zomaar een restaurant; het is een plek waar je de hele dag terecht kunt. Van ultiem dineren tot gezellig samen borrelen. Deze aanpak is een bewuste keuze geweest om de bezoekers iets extra’s te geven, iets wat ze nog niet eerder in de regio hebben gezien. 

De stap naar Gastrobar Onder de Linden betekent dat gasten kunnen blijven genieten van de vertrouwde gastvrijheid en de gezellige sfeer die ze gewend zijn, maar dan met een nieuw tintje. De Gastrobar staat klaar om te verrassen met creatieve gerechten gemaakt van lokale, verse producten en spannende smaakcombinaties. Het is dezelfde vertrouwde Onder de Linden, maar dan net even anders en vernieuwend. 

De uitdaging

De grote uitdaging was om van het bestaande eetcafé en restaurant van Hotel Onder de Linden een geheel nieuw concept te maken: Gastrobar Roden. De bedoeling was om het restaurant op te frissen en het om te toveren in een plek die mensen uit de hele omgeving aanspreekt. Hiervoor moesten we een paar belangrijke dingen doen. Ten eerste, het logo van Hotel Onder de Linden een nieuw jasje geven en een speciale versie maken voor Gastrobar Roden. Zo zorgen we dat beide plekken hun eigen stijl hebben, maar toch bij elkaar horen.

Daarnaast was het belangrijk om een hele nieuwe website te bouwen speciaal voor de Gastrobar. Deze site moest er niet alleen goed uitzien, maar ook makkelijk werken voor iedereen die een tafel wilde boeken of gewoon rond wilde kijken. En we moesten ervoor zorgen dat de bestaande site van het hotel netjes linkt naar de nieuwe Gastrobar-site, zodat gasten makkelijk hun weg vinden tussen de twee. Het doel was om alles zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat meer mensen zouden zeggen: “Hier wil ik ontmoeten, eten of borrelen!”

Illustratie gastrobar

Functionaliteiten

Reserveringsmodule voor hotelkamers 

Reserveringsmodule voor hotelkamers 

Agenda voor activiteiten evenementen 

Agenda voor activiteiten evenementen 

Cadeaubon aankoopmogelijkheid 

Cadeaubon aankoopmogelijkheid 

Het proces

Bij Meceda geloven we dat een zorgvuldig uitgestippeld proces de sleutel is tot succes. Voor Hotel Onder de Linden hebben we een gestructureerde aanpak gevolgd die niet alleen hun online aanwezigheid transformeerde maar ook hun marktpositie verstevigde. Dit traject van onboarding tot voortdurende marketingsupport illustreert onze toewijding aan constante verbetering en groei.


Onboarding & strategie

Onboarding & strategie

e begonnen met een grondige analyse van de Gastrobar's visie en behoeften, om een digitale strategie te ontwikkelen die de unieke kwaliteiten van het restaurant benadrukte. Het doel was om een stijging in het aantal reserveringen te realiseren en de online zichtbaarheid voor met name de regio te vergroten.

Ontwikkeling & Design:

Ontwikkeling & Design:

Bij de ontwikkeling van de website hebben we een interface gecreëerd die zowel het unieke verhaal van de Gastrobar verteld als gemakkelijk is te navigeren. De visuele elementen in het design sluiten naadloos aan bij de van het hotel en passen bij de vernieuwde uitstraling van het restaurantgedeelte van het bedrijf.

Onderhoud en ongoing marketingsupport:

Onderhoud en ongoing marketingsupport:

Na de lancering hebben we de website en SEO voortdurend verfijnd om de online vindbaarheid te optimaliseren. Onze uitgebreide marketingondersteuning zorgt voor een levendige en aantrekkelijke online aanwezigheid, en positioneert ons als een strategische partner voor alle marketinguitdagingen van de Gastrobar.

Het resultaat

Met de slogan: “waar sfeer en smaak verhalen vertellen” en de bestaande uitstraling van de hotelwebsite in het achterhoofd, geeft de nieuwe website van Gastrobar Roden precies de juiste sfeer neer: uitnodigend, inspirerend en gebruiksvriendelijk. Na de lancering is een ongoing SEO traject opgestart met een nieuwe domeinnaam. Dankzij doelgerichte SEO en voortdurende verbeteringen stijgt de online zichtbaarheid van de Gastrobar aanzienlijk. De samenwerking tussen de Gastrobar en Meceda heeft geleid tot meetbare groei en succes, en is een mooi voorbeeld van de vertaling van een idee/concept tot een concrete en succesvolle online aanwezigheid.

Screenshot Onder de Linden

Bekijk ook andere cases

Nieuwsgierig naar andere cases? Bekijk ook onderstaande cases

case Gastrobar Roden

Gastrobar Roden

Lees meer >
case Onder de Linden

Onder de Linden

Lees meer >
case Homan Slapen

Homan Slapen

Lees meer >
case Dick Norg

Dick Norg

Lees meer >