Olle Stee: website met reserveringssoftware

Wat:
Website, Beheer & Ondersteuning, Strategie & Advies, Hosting, SEO, Maatwerkkoppeling, Grafische vormgeving,
Wanneer:

2021 - heden

Ontwerp Meceda illustraties online zichtbaarheid

Omschrijving van de klant:

Olle Stee is een begrip in Zuidlaren, gevestigd aan de grote brink in een historisch pand dat ooit diende als broodhuis. Hier kun je terecht voor alles van een kop koffie met vers gebak tot een gezellige borrel. Het restaurant staat bekend om zijn ongedwongen sfeer en goed, betaalbaar eten. Het terras biedt een mooi uitzicht op de levendige brink en is jaarrond geopend, dankzij een overkapping en terrasheaters.  

De uitdaging

Na een ingrijpende metamorfose in 2018 was Olle Stee, het sfeervolle restaurant aan de Brink in Zuidlaren, klaar voor een nieuw hoofdstuk. Hoewel het restaurant lokaal een begrip was en een rijke historie kende, was hun online aanwezigheid verouderd en niet in lijn met de recente vernieuwingen. De uitdaging voor Meceda was duidelijk: bouw een website die de frisse wind in het restaurant ook online zichtbaar maakt. Het doel? Zorgen dat zowel bewoners als de vele toeristen in en om Zuidlaren niet meer om Olle Stee heen kunnen. 

Ontwerp-meceda-illustraties-hosting

Bijzonderheden

Koppeling en integratie met Resengo, de reserveringssoftware van het restaurant 

Het proces

Een goede samenwerking is de basis van het succesvol slagen van de opdracht. Het team van Meceda heeft korte lijnen met de opdrachtgever, zodat wij deze ook goed leren kennen. Het proces is gestart met een intake en klantinterview om de rebranding te bepalen en een basis te leggen voor een website die recht doet aan de vernieuwing die in het restaurant al was ingezet.


Onboarding & Strategie:

Onboarding & Strategie:

In een intake en klantinterview werd de basis gelegd voor de strategie en voor de copywriting. De focus lag zowel op de vernieuwde uitstraling als op het sterk verbeteren van de online vindbaarheid. Hier is ook de basis gelegd voor een ongoing SEO-traject.

Ontwikkeling & Design:

Ontwikkeling & Design:

Rebranding van de online uitstraling met behoud van bestaande logo en kleuren. Het nieuwe design moest naast het menu, ruimte hebben voor vacatures en de reserveringsmodule en er ook voor zorgen dat toeristen die in de regio verblijven het restaurant weten te vinden.

Schrijven & Optimaliseren:

Schrijven & Optimaliseren:

De website werd in nauwe samenwerking met de klant opgeleverd, waarbij er met name veel nieuwe, SEO-geoptimaliseerde content moest worden geschreven. Daarnaast is de vernieuwing in de website ook doorgevoerd in een nieuw grafisch ontwerp voor de menukaarten.

Onderhoud & Support

Onderhoud & Support

Sinds de lancering onderhouden wij de website, wordt de website steeds verder geoptimaliseerd en zorgen we met een SEO traject voor de verbetering de online vindbaarheid. Daarnaast verzorgen wij alle grafische vormgeving en zijn we de vaste strategische sparringpartner voor alle marketingvraagstukken.

Het resultaat

Na een intensieve samenwerkingsperiode is de website van Olle Stee een digitale reflectie geworden van de frisse wind die door het restaurant waait. De vernieuwde uitstraling komt online goed tot zijn recht en de verbeterde SEO-strategie zorgt voor een aanzienlijk hogere online zichtbaarheid. Daarnaast biedt de website een naadloze koppeling met Resengo, wat het reserveringsproces vergemakkelijkt. De opdracht is hiermee niet afgerond; we blijven de website onderhouden en door een ongoing SEO-traject beter vindbaar maken. Daarnaast voorzien wij de nieuwe eigenaar de nodige marketingondersteuning waar dat nodig is. 

Screenshot Olle Stee

Bekijk ook andere cases

Nieuwsgierig naar andere cases? Bekijk ook onderstaande cases

case Dick Norg

Dick Norg

Lees meer >
case Bathoorn

Bathoorn

Lees meer >
case Olle Stee

Olle Stee

Lees meer >
case Gastrobar Roden

Gastrobar Roden

Lees meer >